Micropigmentare sprâncene
Știai că poți avea sprâncene mai bogate, fără durere și fără prea mult efort?
Micropigmentarea are efect de lungă durată și aspect natural, astfel încât nu mai ai nevoie de machiajul zilnic al sprâncenelor.
Procedura este nedureroasă, se simte ca un pensat. Se aplică o cremă anestezică local, în urma căreia clientele nu vor mai simți nimic sau cel mult o ușoară înțepătură. În timpul procedurii, pe masură ce efectul anesteziei trece și începe să se simtă durere, aplicăm o anestezie lichidă, se așteaptă câteva minute și se reia procesul.
- Toată procedura de micropigmentare se realizează cu consumabile sterile, de unică folosință, pe care le desfac în fața clientei. Sănătatea și siguranța clientelor mele sunt prioritatea mea.
- Culoarea pigmentului este aleasă în funcție de culoarea părului, a sprâncenelor, de preferințele clientei, cât și de recomandarea mea.
Pentru procedură folosesc cei mai rezistenți pigmenți de pe piață, certificați și folosiți de cei mai renumiți specialiști la nivel internațional și care rezistă foarte bine în timp.
- Procedura se realizează în două etape:
- Prima sesiune, cea de bază, implică partea de consiliere estetică, se stabilește forma, culoarea și are loc prima ședință de micropigmentare.
- În cadrul celei de-a doua ședințe ( Retușul) se accentuează culoarea și se definitivează forma.
Retușul se realizează la 1-2 luni.
Este foarte important să se înțeleagă respectarea programării pentru ședința de retuș. Ședința nu se poate efectua atâta timp cât mai există cruste sau cojite, deci mai devreme de intervalul comunicat de mine, nu este posibilă.
Până la retuș se poate ca sprâncenele sau unele părți din sprânceană să fie neuniforme, să pară mai deschise la culoare decât ar trebui sau decât alte părți care par mai închise. Sprâncenele pot părea mai subțiri. De aceea, ședinta de retuș trebuie să aibă loc în intervalul optim de 4-6 săptămâni de la data primei ședinte.
În unele cazuri, retușul durează puțin, acolo unde pielea s-a comportat bine, s-a vindecat frumos și a acceptat pigmentul în mod uniform. În alte cazuri, ședința de retuș durează mai mult pentru că sunt mai multe lucruri de corectat.
De asemenea, pot exista cazuri în care să fie necesare mai multe ședințe de retuș. Aceasta se întâmplă cel mai des la persoane ce beneficiază de o corecție a unui tatuaj vechi greșit realizat.
Nu pot oferi 100% garanția unui rezultat optim după vindecarea completa a pielii după prima ședință de retuș, întrucât rezultatul vindecat depinde de mai mulți factori. Tenul gras este cel mai problematic, deoarece tinde să respingă pigmentul din piele mult mai repede. Expunerea excesivă la soare, saună și solar grăbesc și ele dispariția pigmentării. Și peeling-urile chimice sau tratamentele faciale trebuie făcute cu foarte mare grijă, evitând zona sprâncenelor, pentru o durabilitate ridicată.
În general, sprâncenele vor fi cu până la 40% mai închise față de culoarea naturală în primele zile, însă culoarea se va mai estompa după 4-6 zile de la intervenție. După 21 de zile, pielea va fi complet vindecată.
Imediat dupa micropigmentare, îți poți vedea de activitățile de zi cu zi, însă pielea din zona sprâncenelor poate rămâne roșie încă 1-2 ore.
- Efectele care apar în urma micropigmentării variază de la o persoană la alta. Natura tenului este cea care determină dacă pielea se va irita sau dacă va apărea o ușoară inflamație. Cele mai multe cliente prezintă roșeață și o ușoară umflare. Efectul de după pensat poate fi asociat cu cel de după micropigmentare. Spre exemplu, dacă pielea dvs. se înroșește foarte puțin la pensat, același lucru se va întâmpla și în cazul acestei proceduri.
La scurtă perioadă după tratament, clienta poate să sesizeze: furnicături, sensibilitate, edem (umflătură), eritem (roșeață), formarea de coji și exfoliere, mâncărime.
Toate aceste reacții sunt perfect normale și se datorează faptului că pielea începe să se vindece. Aceste simptome pot dura până la 72 de ore și pot fi ușor de controlat cu antiinflamatoare și antialergice. În aceste zile, este important să nu se atingă zona pigmentată și este interzisă aplicarea de creme decât cea recomandată de mine.
În primele 7 zile după micropigmentarea sprâncenelor:
- Evitați machiajul pe zona pigmentată
- Evitați apa în zona sprâncenelor. Imediat după procedură, se recomandă ca excesul de limfă să fie înlăturat prin tamponare delicată. Excesul de limfă determină formarea de coji groase și inestetice, ce prelungesc procesul de vindecare.
Prin formarea de coji groase și căderea lor greoaie se pierde din cantitatea de pigment introdusă în procedura de micropigmentare.
Cu siguranță, înotul este interzis în această scurtă perioadă de vindecare.
- Fără breton pe sprâncene. Părul care stă peste sprâncenele abia pigmentate poate provoca infecții care vor perturba modul în care se stabilește pigmentul și implicit rezultatul final.
- Evitați soarele, solarul și transpirația în exces. Ochelarii de soare mari sau o pălărie potrivită pot oferi o protecție deosebită.
- Pentru a avea cele mai bune rezultate privind procedurile de micropigmentare trebuie să se țină cont de câteva recomandări:
- Nu consumați cafea, cola sau orice alt fel de energizant, deoarece efectul anestezicului va fi anulat!
- Nu consumați nici un fel de băutură alcoolică cu minim 48 ore înainte de procedură.
- În funcție de cantitatea de tutun folosită, aceasta poate determina vindecarea mai lentă a potențialei cliente decât în cazul unei persoane care nu fumează.
- Evitați cu 48 ore înainte de procedura administrarea medicamentelor, în special Aspirina, Ibuprofenul, alte calmante, medicamente cu efect puternic asupra organismului.
- Oricât este de lăudat, donarea de sânge nu este totuși recomandată în ziua procedurii.
- Evitați pensarea sprâncenelor cu cel puțin două săptămâni înaintea ședinței de micropigmentare, inclusiv epilarea cu ceară.
- Evitarea tratamentului cu botox pentru cel puțin o lună înainte de micropigmentare.
Orice persoană sănatoasă poate apela la procedura de micropigmentare, de la ținere la persoane în vârstă care își doresc o îmbunătățire a aspectului facial.
Mai jos, regăsiți o listă de probleme și afecțiuni care împiedică micropigmentarea sprâncenelor:
- Sarcina : nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează
- Hemofilie
- Epilepsie
- Boli autoimune
- Boli ale sângelui
- Boli care implică alergii ale pielii
- Arsuri solare
- Boli cardiovasculare
- Diabet
- Hepatită B si C
- SIDA
- Herpes
- Dermatită
- Acnee
- Boli transmisibile
Sprâncenele după 1 an / ședință de întreținere
Multe persoane se intreabă cum arată o micropigmentare după câteva luni sau 1 an.
Normal este : culoarea mai difuză, decolorată în timp, într-o nuanță din ce in ce mai deschisă, dar în același ton ca la început, fără să devină roșiatică, gălbuie, albăstruie, verzuie.
Pielea trebuie să arate bine, fără să pară cicatrizată sau să se simtă sensibilă.
Micropigmentarea poate fi realizată în diferite tehnici:
- Tehnica fir cu fir
- Tehnica pudrată / Powder
- Tehnica Hybrid